WIMBLEDON. Flipkens niet opgewassen tegen Azarenka, Van Uytvanck door in dubbelspel

Print
Kirsten Flipkens (WTA 96) was op de tweede ronde van Wimbledon niet opgewassen tegen het 23e reekshoofd Victoria Azarenka (WTA 24). De Russische won relatief simpel met een dubbele 6-3. Alison Van Uytvanck had meer succes in het dubbelspel: zij plaatste zich met dubbelpartner Hao-Ching voor de tweede ronde.

Wimbledon: bekijk hier LIVE alle uitslagen!

Alison Van Uytvanck en haar Taiwanese dubbelpartner Chan Hao-Ching hebben zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel op Wimbledon. Ze wonnen in de eerste ronde met tweemaal 6-2 van het Duitse duo Julia Görges en Carina Witthöft. De wedstrijd duurde 56 minuten.
In de tweede ronde neemt het Belgisch-Taiwanese duo het op tegen de Amerikaanse Maria Sanchez en de Britse Johanna Konta.
Van Uytvanck is de laatste Belgische op de tabel van het dubbelspel op Wimbledon. Dinsdag werd Ysaline Bonaventure aan de zijde van de Hongaarse Katalin Marosi uitgeschakeld in de eerste ronde.
In het enkelspel werd Van Uytvanck (WTA-46) maandag door de Amerikaanse qualifier Bethanie Mattek-Sands (WTA-158) uit het toernooi op het Londense gras gewipt.

Flipkens kan Azarenka niet verrassen

Kirsten Flipkens (WTA-96) is er woensdag niet in geslaagd zich voor de zestiende finales van Wimbledon te plaatsen. In de tweede ronde moest de 29-jarige Antwerpse met tweemaal 6-3 het onderspit delven voor de 25-jarige Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-24). De partij duurde een uur en een kwartier.
Twee jaar geleden bereikte Flipkens nog de halve finales van het Grand Slam op gras. Vorig jaar ging ze er in de derde ronde uit.
Om een plaats in de achtste finales mag voormalig nummer een van de wereld Azarenka het gras op voor een duel met de Française Kristina Mladenovic (WTA-38). Die schakelde de Letlandse Jelena Ostapenko (WTA-147) met 6-4 en 7-5 uit.

Goffin zonder setverlies naar volgende ronde

David Goffin (ATP 15) heeft zich zonder problemen geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon. De beste Belgische tennisspeler van het moment klopte de 21-jarige thuisspeler Liam Broady in drie sets: 7-6, 6-1 en 6-1. 

Liam Broady, de nummer 182 op de wereldranglijst, begon vol zelfvertrouwen aan de partij tegen David Goffin. Broady had immers niet te verliezen. De 21-jarige Brit had een wildcard gekregen van de organisatie en overleefde in de eerste ronde een lange vijfsetter tegen de Australiër Marinko Matosevic (ATP 138).
Aanvankelijk legde hij ook David Goffin het vuur stevig aan de schenen. Aangevuurd door een enthousiast thuispubliek hield hij tot in de tiebreak gelijke tred met Goffin. Maar daar gaf de ervaring van de 24-jarige Waal de doorslag. Goffin haalde het makkelijk met 7-3. 

In de tweede set ging Goffin meteen door de opslag van de thuisspeler en liep hij uit tot 2-0. In het derde game van de derde set vocht Broady, die voor het eerst in de tweede ronde van een grandslamtoernooi stond, voor wat hij waard was. Meer dan tien minuten spartelde hij tegen om dan vervolgens toch zijn opslag opnieuw in te leveren. De veer was gebroken en Goffin liep in geen tijd uit naar 6-1-setwinst.
Onze landgenoot liet zijn prooi in de derde set niet meer los. Terwijl de foutenlast bij Broady steeds hoger opliep, speelde Goffin quasi foutloos en bijzonder volwassen de partij uit. Met een ace maakte hij de wedstrijd uit. Eindstand 7-6, 6-1 en 6-1, exacte dezelfde score waarmee hij zijn eerste wedstrijd op Wimbledon won.Goffin staat in de derde ronde. Daarin wacht de winnaar van het duel tussen John Millman en Marcos Baghdatis.

Wickymayer sneuvelt in slopende set

Yanina Wickmayer moest in de eerste ronde vandaag nog één set afwerken nadat haar wedstrijd tegen Kulichkova dinsdag nog was gestaakt wegens de intredende duisternis.  Wickmayer had de eerste set met 6-3 gewonnen maar liet in de tiebreak van de tweede set een matchpunt liggen. Vandaag werd hervat bij een 1-1 stand in de derde set en die  verloor  ze uiteindelijk met 8-10.

Het duel in de eerste ronde tussen de 25-jarige Yanina Wickmayer (WTA 88) en de 19-jarige Russin Elizaveta Kulichkova (WTA 109) werd dinsdag wegens de invallende duisternis gestaakt. Wickmayer had de eerste set met 6-3 gewonnen en verloor de tiebreak van de tweede set met 6/8. Daarin kon ze een matchbal niet verzilveren. In de derde set stond het 1-1 toen de partij werd stilgelegd. Bij 2-2 brak de Russische als eerste door de opslag van 'Wicky' , die op haar beurt met een break van 2-4 naar 5-4 doorstoomde.  Nadien hielden ze mekaar in evenwicht tot 8-8. Na een dubbel fout van Wickmayer brak Kulichkova een tweede maal door de opslag van de Belgische en dat bleek fataal: 8-10.

Het beste resultaat van Wickmayer op Wimbledon dateert al van 2011. Toen bereikte ze de vierde ronde. Vorig jaar werd ze in de tweede ronde uitgeschakeld door de Kroatische Ana Konjuh.

Meer sportnieuws