Promovendus OHL stelt nieuwe shirts en sponsor voor

Foto: Twitter

Promovendus OHL stelt nieuwe shirts en sponsor voor

Print

Just Eat, wereldleider op gebied van online eten bestellen bij restaurants, is de nieuwe hoofdsponsor van promovendus Oud-Heverlee-Leuven en prijkt volgend seizoen vooraan op de wedstrijdshirts.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Het bedrijf volgt Option op dat tien jaar hoofdsponsor was. Just Eat en OHL tekenden een overeenkomst voor één jaar. Bij de voorstelling woensdag in Leuven benadrukten beide partijen echter ‘de absolute intentie te hebben om op lange termijn met mekaar door te gaan’.

Just Eat werd in 2001 opgericht in een kelder in Denemarken en is inmiddels uitgegroeid tot een beursgenoteerd bedrijf dat in vijftien landen opereert en haar hoofdkwartier in de Britse hoofdstad Londen heeft. In 2014 verwerkte het bedrijf voor haar 40.000 partnerrestaurants wereldwijd 61 miljoen bestellingen met een waarde van circa 1 miljard pond. In België is Just Eat sinds 2009 actief. Het werkt hier samen met een zeshonderdtal restaurants, een aantal dat jaarlijks met circa 200 aangroeit. Het bedrijf stelt wereldwijd 1.200 mensen te werk, waarvan een twintigtal in ons land.

Tijdens een persontmoeting woensdag stelde Kenneth Wijndaele, bij Just Eat marketingverantwoordelijke voor de Benelux, dat het bedrijf via deze sponsoring niet alleen in het Leuvense, waar momenteel wordt samengewerkt met een vijftigtal restaurants, maar ook nationaal verder wil doorgroeien. OHL is voor het bedrijf het eerste initiatief op vlak van voetbalsponsoring in ons land, maar in Engeland wordt reeds samengewerkt met tweedeklasser Derby County.

OHL-voorzitter Jimmy Houtput wees op hetzelfde traject dat OHL en Just Eat de afgelopen jaren hebben afgelegd. ‘Just Eat ging in 2009 in ons land van start op het ogenblik dat OHL tijdens de laatste wedstrijd van dat seizoen het behoud moest verzekeren. Momenteel spelen deze twee groeibedrijven elk in de eerste klasse.’

OHL-CEO Paul Van Der Schueren stelde dat de club met deze deal voor het komende seizoen over meer sponsorgelden zal beschikken dan tijdens haar laatste verblijf in eerste klasse, twee seizoenen geleden. Woensdagavond stelt de club overigens nog twee nieuwe spelers voor, een linksback en een centrale verdediger.

Meer voetbalnieuws