Rijdend scheersalon neemt blitzstart

Dries Desmet en Manoe Frateur aan het werk in hun woonwagen-kapsalon op het Ringland Festival Foto: jan van der perre

Rijdend scheersalon neemt blitzstart

Print
Antwerpen -

De Antwerpse acteurs Dries Desmet en Manoe Frateur hebben zich herschoold tot barbier. Zondag ging op het Ringland Festival hun mobiel scheersalon ‘Barbar’ van start.

Hun start hebben ze niet gemist. Bijna acht uur schoren Dries Desmet en Manoe Frateur baarden en snorren van heren en af en toe de benen van een dame. Andere services die Barbar aanbiedt, zijn schoenpoetsen en voetmassages. En dat alles met een grote dosis humor. “Zes klanten per uur werkten we zondag, bijna goed voor duizend euro voor de kas van Ringland”, geniet Dries Desmet na van de blitzstart.

Lange voorbereiding

Meer dan een jaar voorbereiding ging er aan Barbar vooraf. “Het begon nog veel langer geleden toen we samen een cursus scheren hebben gevolgd bij de messenwinkel op het Mechelseplein in Antwerpen”, herinnert Desmet zich. “Met het oog op Barbar zijn we dan een kappersopleiding gaan volgen. In april haalden we ons diploma.”

“Het was uiteindelijk nog een spurt tegen de tijd om de oude werfwagen die we gekocht hadden, in te richten als een barbierssalon oude stijl”, vult Manoe Frateur aan. “We moesten op zoek naar oude kappersstoelen en al die vintage gereedschappen die je af en toe op rommelmarkten tegenkomt.”

Vanaf vandaag staat Barbar opgesteld bij Bar Paniek aan Kattendijkdok Oostkaai, vlakbij de Badboot. Als de twee acteurs-barbiers er niet zijn, kunt u altijd een afspraak maken.

Lees woensdag meer over het rijdend scheersalon in Gazet van Antwerpen - editie Stad

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio