Restaurants Peter Goossens en Piet Huysentruyt bij beste van de wereld

Foto: *

Food

Restaurants Peter Goossens en Piet Huysentruyt bij beste van de wereld

Print
In de lijst van ' World's 50 Best' zag topchef Peter Goossens zijn restaurant Hof Van Cleve onlangs nog drastisch dalen, maar in de culinaire ranglijst van WBP stars staat hij aan de top. Ook Likoké, het restaurant van Piet Huysentruyt in Les Vans in de Ardèche, staat twee jaar na opening op nummer 45.

 Hof Van Cleve in Kruishoutem staat op een gedeelde tweede plaats met El Celler de Can Roca in Spanje, dat zichzelf volgens de 'World's 50 Best' het beste restaurant ter wereld mag noemen. Allebei de restaurants halen 94 punten. Hof van Cleve krijgt de superlatieven 'zo fantastisch, zo geniaal, zo slim, zo helder, zo verfrissend, zo briljant en zo warm dat niemand het zou mogen missen' van de recensenten van WPB stars, die sinds enkele jaren de wereld rondreizen op zoek naar de beste restaurants en hotels ter wereld.

Hof van Cleve heeft de hoogste notering in de WPB lijst, maar ook Hertog Jan staat in de top 50: het restaurant van chef Gert De mangeleer heeft de 38ste plaats. Op plaats 45 duikt nog een bekende naam op, die van Likoké, het restaurant van Piet Huysentruyt. ‘Ik ben de gelukkigste chef ter wereld’, schrijft de 52 -jarige Huysentruyt op Twitter.

. Klik hier om de top 60 helemaal te bekijken.

NIET TE MISSEN