Interieur

Zwart in jouw interieur? Zo doe je het goed

Print
Zwart wekt een luxueuze indruk en zorgt voor een fraai spel van contrast in het interieur. Maar zwart is op zijn allerminst een veilige kleurkeuze te noemen. Te veel zwart kan een ruimte immers een sombere aanblik geven. Black is beautiful ... maar dan wel zo.

Subtiliteit is aangewezen wanneer je zwart in het interieur gebruikt. Een interieur met grote zwarte kleurvlakken is absoluut not done. Wanneer er te veel zwart in een kamer aanwezig is, gaat dit ten koste van het licht en de sfeer. Verf dus niet je volledige muur in het zwart, maar kies voor strategisch kleinere vlakken, zoals een hoekje in het bureel of een wand die als achtergrond voor fotolijsten dient.

Bronnen: 1. behance.net 2. madaboutthehouse.com

Wil je contrast creëren zonder al te ingrijpende ingrepen, kies dan voor zwart meubilair of zwarte details. Ook voor ruimtes waar weinig natuurlijk licht binnen valt, is dit aangewezen. Te grote zwarte vlakken maken het geheel immers donkerder en somberder.

Bronnen: 1. theultralinx.com 2. deconewyork.net

Bronnen: 1. indulgy.com 2. theultralinx.com

Zwart matcht met zowat elke andere kleur, maar sinds enkele jaren zijn interieurs in zwart en wit razend populair geworden. Zwart oogt mysterieus, luxueues en stoer, terwijl wit dan weer zuiverheid en luchtigheid uitstraalt. Samen vormen ze een unieke, contrastrijke kleurencombinatie.

Bronnen: 1. delightfull.eu 2. bloglovin.com

Bronnen: 1. indulgy.com 2. theultralinx.com

Zwart matcht ook wonderwel met rijke metaaltinten, zoals goud of koper, die het afgelopen seizoen tot trendy blikvangers zijn uitgegroeid. Maar ook hout doet het goed met zwart én wit. Een houten tafel of kast voegt een warm huiselijk karakter aan het geheel toe.

Bronnen: 1. lagrangeinteriors.co.za 2. huntedinterior.com

Ben je verzot op zwart, maar waag je je liever niet aan deze kleur in je woonruimte, injecteer jouw badkamer of keuken dan met een flinke dosis zwart. Ideaal voor een badkamer of keuken met de nodige pit.

Bronnen: 1. remodelista.com 2. bloglovin.com

Ben je helemaal warm gemaakt om jouw interieur van een vleugje zwart te voorzien, dan zijn deze meubelstukken misschien wel iets voor jou. Geheel in zwart of in zwart en wit.

Hanglamp - prijs niet gekend - HK Living, kussens met print - € 7,99 per stuk - H&M Home, kuipstoel - € 569 - Muuto, tapijt met zebraprint - € 499,90 - Maison du Monde, staande lamp - €  2034 - Moooi, zwarte eettafel -  € 1020 - Normann Copenhagen, barokke stoel - € 3739 - Moooi

NIET TE MISSEN