Belgisch schip Godetia redt 645 vluchtelingen

Foto: AP

Belgisch schip Godetia redt 645 vluchtelingen

Print

Het Belgische schip Godetia heeft woensdag 645 vluchtelingen gered op de Middellandse Zee. Dat is het grootste aantal dat tot nu toe tegelijk aan boord werd gehaald.

“Gisteravond en in de loop van de nacht voerde de Godetia een reddingsoperatie”, bevestigde Defensie aan Radio 1. “Dat gebeurde in de wateren tussen Libië en Sicilië. De vluchtelingen, voornamelijk Libiërs en Malinezen, werden van drie gelegenheidsvaartuigen, eigenlijk rubberboten, gehaald. Verder werden ook 430 vluchtelingen overgenomen van een Italiaans burgerschip.”

De vluchtelingen stellen het volgens Defensie naar omstandigheden goed: “Men is op de Godetia nu volop bezig met de medische controle van die mensen, maar voorlopig is er geen weet van ernstige gevallen. Het schip brengt hen nu naar een haven. Welke haven wordt bepaald door de Italiaanse autoriteiten.”

Het gaat om het grootste aantal vluchtelingen dat tegelijk werd opgepikt door de Godetia sinds het schip van de Belgische marine deelneemt aan de reddingsoperaties in de Middellandse Zee.

.

Nu in het nieuws