E40 opnieuw vrij, nu ook grote problemen op E313

Foto: Wim Jacobs

E40 opnieuw vrij, nu ook grote problemen op E313

Print

Na het ongeval met een vrachtwagen ter hoogte van Erpe-Mere is de E40 richting Brussel opnieuw vrij. In de richting van kust bedraagt de wachttijd nog altijd meer dan anderhalf uur. Ondertussen zijn er grote problemen op de E313 richting Antwerpen. Dat melden de wegpolitie en het Vlaams Verkeerscentrum.

In de richting van Brussel is de E40 rond het middaguur opnieuw vrij. In de richting van de kust blijft het aanschuiven. Het verkeer moet de snelweg verlaten in Aalst en de calamiteitenroute K volgen tot aan de oprit van Erpe-Mere. De oprit Affligem richting kust is ook afgesloten. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt rekening te houden met vertragingen tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere en raadt aan voldoende drinkwater mee te nemen.

De vrachtwagen deed woensdagochtend een uitwijkmanoeuvre en ging door de middenberm. Een bestelwagen die in dezelfde richting reed, werd meegesleurd door de vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur en twee inzittenden in de bestelwagen raakten lichtgewond.

De vrachtwagen vatte vuur en de opruimwerken zullen nog lange tijd aanslepen. Het voertuig was geladen met auto-onderdelen, zegt de wegpolitie. Tijdens de werken moest er permanent geblust worden omdat er olie en andere producten aanwezig waren.

Problemen op E313

Door een omhoog gekomen wegdek op de E313 richting Antwerpen, ter hoogte van Diepenbeek, zijn daar sinds 14.30 uur de pechstrook en rechterrijstrook versperd. Ook daar is het lang aanschuiven in de extreme hitte.

Een defect voertuig strooit woensdagnamiddag ook roet in het eten op de A12 richting Brussel ter hoogte van de Rupeltunnel. De rechterrijstrook is daar versperd.

Nu in het nieuws