Leicester City zet coach Nigel Pearson op de keien ondanks miraculeuze redding

Leicester City zet coach Nigel Pearson op de keien ondanks miraculeuze redding

Print

De Engelse eersteklasser Leicester City heeft de samenwerking met zijn hoofdtrainer Nigel Pearson stopgezet. Dat maakte de club van Ritchie De Laet dinsdag bekend op zijn website. ‘De samenwerking tussen de directie en Pearson is niet meer levensvatbaar’, klinkt het.

‘We erkennen de bijdrage van Nigel aan het succes van de club toen hij aan het hoofd stond, maar het is duidelijk geworden dat het bestuur een fundamenteel andere visie heeft’, meldt de club. ‘We bedanken Nigel voor zijn bijdrage en wensen hem veel succes in de toekomst.’

Na een korte periode bij Southampton, maakte Pearson in 2008 zijn eerste optreden als oefenmeester van ‘The Foxes’. Na twee jaar koos hij voor een avontuur bij Hull City, maar een jaartje later keerde hij terug. Pearson was sinds 2011 onafgebroken aan de slag bij Leicester City. In 2014 dwong hij de promotie af naar de hoogste afdeling, waar hij het afgelopen seizoen zijn ploeg naar de 14e plaats leidde.

Twee weken geleden zette de club drie spelers aan de deur die zich hadden misdragen tijdens een promotour van de ploeg door Thailand. Eén van die spelers was de zoon van Nigel Pearson.

Meer sportnieuws