Chinese vrijwilliger verkent Antwerpen

Print
Antwerpen -

Waarom willen Vlamingen altijd zo ver op reis gaan als het hier ook goed is? Om het eens uit de mond van iemand anders te horen, haalt de provincie op haar kosten een Chinese naar Antwerpen om een maand over onze eigen toeristische troeven te bloggen.

“We zien niet wat er gaande is in onze eigen achtertuin”, zegt Paul Hendrickx van de provincie Antwerpen. “ ‘Waarom eens niet iemand met een onbevangen blik uitnodigen?’, was ons uitgangspunt. Kunnen we eens zien wat hij of zij van het Antwerpse zomeraanbod op vlak van cultuur, natuur, culinair en muzikaal vlak vindt.”

De provincie ging dus letterlijk op zoek naar een Chinese vrijwilliger via een vacature in haar Chinese zusterprovincie Shaanxi. “Uiteindelijk viel de keuze op Zhao Dandan, een 22-jarige studente vertaler-tolk Engels-Chinees die aan de universiteit van Shangai studeert. Haar enthousiasme gaf de doorslag.”

Dandan verblijft van 16 juli tot 15 augustus in ons land. In die 32 dagen zal ze 31 evenementen van de provincie moeten bezoeken.

Elke dag zal Dandan bloggen, twitteren en instagrammen. Dandan slaapt bij gewone mensen. Er worden nog slaapplaatsen gezocht in Heist-op-den-Berg, Kalmthout, Mechelen, Mol, Kasterlee en Boom.

Lees het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen

www.toerendetoerist.be