Roel Grant vindt match plezanter dan trainen

Heist begint aan de voorbereiding met een wedstrijd tegen KV Mechelen. In Heist halen ze al meteen het zwaar geschut boven. Na KV komen binnenkort OH Leuven, Lierse en Anderlecht langs.

Met een fel vernieuwde en verjongde ploeg begint Heist straks aan de competitie. De 32-jarige aanvoerder Roel Grant is één van de blijvers.

Vier matchen in veertien dagen, hoe overleef je dat?

Roel Grant: ‘Het zal de bedoeling zijn dat iedereen een helft tot maximum een uur zal spelen. Er zal dus veel geroteerd worden. Het is veel, ja. Maar in de voorbereiding ben je vijf dagen van de zeven met voetbal bezig. En een match tegen een eersteklasser is altijd nog veel plezanter dan een gewone training. Dus geef mij maar deze wedstrijden, dat is altijd tof. Alleen het warme weer kan een spelbreker zijn. 30°, dat hoeft nu ook weer niet. Maar ik geef toe dat ik toch al stiekem uitkijk naar de wedstrijd tegen Anderlecht over twee weken.’

Ken je alle nieuwe gezichten al?

‘Gelukkig wel (lacht). Bij de eerste spelersvergadering was het wel vragen naar bepaalde namen. Er zijn 16 jongens vertrokken. Dus, dat was niet abnormaal. Ondertussen hebben we al vier trainingen en een teambuildingsdag gehad. Zo leer je elkaar veel beter kennen. Wat elke nieuwkomer als voetballer voor Heist waard is, zal snel blijken. Daar kun je nu nog geen zinnig woord over kwijt, want we speelden nog niet.’

Een seizoen zonder degradatie, hoe zie jij dat?

‘Eigenlijk een beetje als een overgangsjaar. We gaan proberen om een goed figuur te slaan met een vernieuwde en verjongde kern. En dat in het vooruitzicht van het seizoen dat volgt. Het wordt één lange rit richting dat eerste jaar in de topreeks van de amateurs. Als voetballer wil je elke match winnen, er is dat eergevoel. Maar ja, het wordt een vreemd seizoen. Ergens vind ik het jammer dat we tweede klasse gaan verlaten. Als speler dan toch, al begrijp ik voor 100% de beslissing van de club.’(gf)

MEEST RECENT