BasketbalScoore!League port of antwerp Giants

Sportief manager Leo De Ryck: ‘Voorbereiding ligt helemaal vast’

Print

Port of Antwerp Giants heeft het huiswerk qua voorbereiding op het nieuwe seizoen volledig af. ‘De officiële campagne in de Scooore!League openen we op zaterdag 3 oktober bij Pepinster Wolves’, zegt sportief manager Leo De Rycke.

De Scooore!League gaf de nieuwe speelkalender voor het seizoen 2015-2016 vrij. ‘We openen met een pittige week. Eerst gaan we naar Pepinster Wolves (3 oktober), op woensdag 7 oktober ontvangen we de buren van Kangoeroes Basket Willebroek en op zaterdag 10 oktober trekken we naar Okapi Aalstar’, zegt De Rycke.

De Scooore!League onderging een kleine wijziging. Na de eerste speelronde met elf ploegen en tweeëntwintig speeldagen zijn slechts de eerste vijf ploegen zeker van deelname aan de play-offs. De nummers zes tot elf kampen in de tweede ronde voor de drie resterende plaatsen. De eerste vijf werken een tweede ronde af met als doelstelling een goede uitgangspositie in die eindronde bekomen. Met deze ingrepen wil men proberen de Scooore!League nog aantrekkelijker te maken.

‘We kennen ook onze eerste tegenstrever in de Beker van België. In de achtste finales is Brussels onze tegenstrever. De heenwedstrijd wordt op 13 oktober in de Lotto Arena gespeeld. De return staat voor 28 oktober gepland. Een niet te onderschatten loting, maar als we de Brusselse klip kunnen omzeilen, genieten we zowel in de kwart- als halve finale van het thuisvoordeel’, vertelt De Rycke.

Ook nieuw is dat de profliga twee weekends heeft vrijgehouden (27-29 november en 29-31 januari) om de kwartfinale en halve finale van de Belgische Cup af te werken. De finale van de Beker van België wordt niet meer op paasmaandag, maar wel op 12 maart en opnieuw in Vorst Nationaal afgewerkt.

‘Onze voorbereiding ligt ook vast. We verzamelen op 10 augustus en op 1 september spelen we een eerste oefenwedstrijd tegen Essen (sporthal Roosendael Merksem). Ook de tweede oefenpot, tegen Rasta Vecha, wordt in Merksem afgewerkt. Op 7 en 8 september nemen we deel aan het tornooi van Newcastle en op 11, 12 en 13 september zijn we van de partij op het tornooi in het Luxemburgse Steinsel met matchen tegen Leeuwarden, Leuven Bears en Steinsel. Van 16 tot 19 september gaan we op stage, met oefenwedstrijden, in het Italiaanse Bormio. Op 23 september oefenen we in de Arenahal tegen Frankfurt en op 27 september tenslotte trekken we naar het Nederlandse Leiden.’

Volgens Leo De Ryck zal er deze week nog sportief nieuws zijn. ‘Deze week kunnen we waarschijnlijk na Corey Walden en Carleton Scott onze derde buitenlands versterking presenteren’, meldt De Ryck.

De Giants wachten ook op een antwoord van Fiba Europe over welke Europese competitie er daadwerkelijk plaats vindt vooraleer in dat dossier een beslissing te nemen. (

Meer sportnieuws