Stad, Sociaal Huis en VDAB willen meer Mechelaars aan werk helpen

Foto: LDN

Stad, Sociaal Huis en VDAB willen meer Mechelaars aan werk helpen

Print
Mechelen -

De stad Mechelen, het Sociaal Huis Mechelen en de VDAB hebben zopas een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze geïntegreerde samenwerking rond zeven thema’s moet ervoor zorgen dat meer stadsgenoten uit kansengroepen hun plaats vinden op de arbeidsmarkt.

Dat is volgens Hilde Verbeke, regiomanager VDAB Mechelen, zeker nodig. Het is een fundament om onze bestaande samenwerking steviger vorm te geven. Zo’n 77,8 procent van de werkzoekenden in de Dijlestad behoort tot minstens één kansengroep. Dat gaat over allochtonen, kortgeschoolden, werkzoekenden jonger dan 25 jaar en ouder dan 50 en langdurig werkzoekenden (langer dan één jaar). In Vlaanderen bedraagt dat gemiddeld 70 procent.

“Door met de stad en het Sociaal Huis de krachten te bundelen kunnen we gericht zoeken naar oplossingen voor knelpunten op de lokale arbeidsmarkt. Dit onderschreven engagement wil het duurzaam partnerschap tussen VDAB, stad en Sociaal Huis verankeren”, zegt de regiomanager.

De partners gaan samenwerken rond jeugdwerkloosheid, onderwijs, activering door het Sociaal Huis, welzijnsbeleid door het Sociaal Huis, sociale economie, jobobstakels en de dienstverlening aan starters en ondernemers.

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen – editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio