Dokter Gyselbrecht blijft in de cel

Print
Brugge / Ruiselede -

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer dinsdag de aanhouding van André Gyselbrecht met een maand verlengd voor zijn rol in de moord op zijn schoonzoon Stijn Saelens.

Vorige week donderdag werd André Gyselbrecht opnieuw aangehouden door onderzoeksrechter Koen Wittouck. De speurders zien de schoonvader van Stijn Saelens nog steeds als de opdrachtgever voor de kasteelmoord. Gyselbrecht houdt vol dat het enkel de bedoeling was om zijn schoonzoon ‘een lesje te leren’.

Via DNA-onderzoek kon een man uit het Nederlandse Tilburg aangewezen worden als vermoedelijke tweede uitvoerder. De verklaringen van de neef van de ondertussen overleden huurmoordenaar leidden tot de nieuwe aanhouding van dokter Gyselbrecht.

André Gyselbrecht werd in september 2012 en januari 2014 al voorwaardelijk vrijgelaten door de Gentse KI. Zijn raadsman meester Johan Platteau vroeg ook vandaag om de vrijlating van de dokter uit Ruiselede. ‘Men zegt nu dat zijn vrijlating een probleem zou zijn voor de publieke opinie. De vorige keren waren er toch geen volksopstanden?’, aldus meester Platteau.

.

Nu in het nieuws