Racing Genk moet 500 zitjes in Cristal Arena verwijderen

Foto: Racing Genk

Racing Genk moet 500 zitjes in Cristal Arena verwijderen

Print

Het stadion van Racing Genk zal vanaf het seizoen 2016-2017 zo’n vijfhonderd zitplaatsen minder tellen. Op bevel van het ministerie van Binnenlandse Zaken moet de club een aantal aanpassingswerken in de Cristal Arena uitvoeren. Die gaan onvermijdelijk gepaard met capaciteitsverlies, meldt de eersteklasser dinsdag.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

‘Veiligheid in voetbalstadions wordt door het ministerie van Binnenlandse zaken met argusogen bekeken en natuurlijk doen wij als club ook ons uiterste best om alles in zo veilig mogelijke omstandigheden te laten verlopen. De Cristal Arena werd een tijdje geleden door Binnenlandse Zaken ook aan een controle van de veiligheidsmaatregelen onderworpen. Als gevolg van deze controle kregen we jammer genoeg het bevel om de trapruimtes in onze tribunes aan te passen’, laten de Limburgers weten. ‘In totaal verliezen wij een 500-tal plaatsen in ons stadionplan.’

Racing Genk kon wel bekomen dat de aanpassingswerken met een seizoen mogen worden uitgesteld.

‘We weten dat er supporters zijn die hun zitje als hun thuis in de Cristal Arena beschouwen en reeds jaren op dezelfde stoel plaatsnemen, maar het is helaas onmogelijk om de beslissing van Buitenlandse Zaken niet uit te voeren’, aldus Genk.

Supporters die een abonnement hebben op de getroffen plaatsen, zullen persoonlijk worden gecontacteerd per e-mail.

Meer voetbalnieuws