Azarenka: 'Ik weet dat Flipkens gevaarlijk uit de hoek kan komen'

Victoria Azarenka Foto: EPA

Azarenka: 'Ik weet dat Flipkens gevaarlijk uit de hoek kan komen'

Print

Victoria Azarenka (WTA 24) en Kirsten Flipkens (WTA 96) spelen woensdag tegen elkaar om een plaats in de derde ronde van Wimbledon. De Wit-Russische won de drie vorige onderlinge duels maar onderschat haar tegenstander niet.

Wimbledon: bekijk hier LIVE alle uitslagen!

‘Flipkens is een heel getalenteerde speelster. Ik zal alert moeten zijn. Ik weet dat ze op gras gevaarlijk uit de hoek kan komen. Ze heeft goede handen en kan heel wat met een bal’, zegt Azarenka.

Net als ‘Flipper’ komt ook ‘Vika’ uit een moeilijke periode. Ze won al twee keer de Australian Open (in 2012 en 2013) en stond ooit eerste op de ranking, maar door heel wat blessureleed zakte ze vorig jaar weg. Onder begeleiding van Wim Fissette, die onder meer Kim Clijsters coachte, timmert ze aan de weg terug. ‘Wim laat mij met een andere bril naar het tennis kijken en hij geeft me nieuwe energie’, zegt Azarenka. ‘Sinds we samenwerken is mijn opslag er flink op vooruitgegaan. Het doel is progressie te blijven maken, de details te perfectioneren. En natuurlijk plezier blijven maken.’

Meer sportnieuws