37 maanden cel voor duw met dramatische afloop

Foto: Google Street View

37 maanden cel voor duw met dramatische afloop

Print
Hoboken / Mortsel -

Kevin J. (27) uit Mortsel is door de correctionele rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot 37 maanden cel. De rechter achtte het bewezen dat J. Dirk D.R. vorig jaar duwde, waardoor die viel en een zwaar schedel- en hersentrauma opliep. De man is sindsdien volledig hulpbehoevend en verblijft in een zorgtehuis.

Kevin J. zat op 27 april 2014 iets te drinken met zijn vriendin in café Het Volkshuis in Hoboken. Dirk D.R. was flink boven zijn theewater. Later zou blijken dat hij 3 promille alcohol in zijn bloed had en dat hij ook cannabis had gebruikt. Het slachtoffer viel volgens verschillende getuigen de andere klanten lastig, ook de beklaagde, die een tik tegen zijn kaak kreeg.

Kevin J., die toen nog als portier in een dancing werkte, pakte de man bij zijn kraag en zette hem aan de deur. Een buurvrouw hoorde daarop iemand “Nu is het genoeg, zatlap” roepen, gevolgd door een plof.

Dirk D.R. werd met een bebloed hoofd op het trottoir voor het café aangetroffen en moest gereanimeerd worden. Hij had een zwaar schedel- en hersentrauma en is wellicht honderd procent blijvend arbeidsongeschikt.

Kevin J. werd twee maanden later opgespoord. Hij zei eerst dat er niets gebeurd was. Later gaf hij toe dat hij Dirk D.R. een ‘lichte’ duw tegen de borst had gegeven, waarna die achterover op zijn hoofd was gevallen. Dinsdag ontkende hij opnieuw dat hij fysiek geweld had gebruikt. Volgens de verdediging is het best mogelijk dat het slachtoffer in dronken toestand op zijn hoofd is gevallen.

De rechtbank vond zijn schuld echter bewezen en veroordeelde hem tot het betalen van een provisionele schadevergoeding van 12.500 euro.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio