© JVdP

Acht jaar cel voor moordpoging op Astridplein

De Antwerpse strafrechter heeft Niffan S. (29) bij verstek veroordeeld tot acht jaar cel voor de moordpoging op Jermain A. (31), die hij vorig jaar had neergestoken in Antwerpen. De beklaagde staat sindsdien internationaal geseind, maar kon nog niet gevat worden.

De steekpartij gebeurde op 24 april 2014 op het drukke Koningin Astridplein, naast het Centraal Station. Getuigen zagen hoe twee zwarte mannen ruzie kregen met elkaar. Er volgde wat duw- en trekwerk, waarna één van hen een groot slagersmes tevoorschijn haalde en de ander ermee in de buik stak. De dader vluchtte daarna weg. Hij werd later geïdentificeerd als Niffan S.

Het slachtoffer verkeerde aanvankelijk in levensgevaar, maar overleefde de aanval. Hij vertelde de politie dat hij de beklaagde vaag kende, omdat hij een collega was van diens ex-vriendin. Niffan S. had hem de dagen voordien meermaals opgebeld en bedreigd. De beklaagde verweet hem de breuk met zijn vriendin en hij zou hem wel eens een lesje leren.

Toen hij Niffan S. op het Koningin Astridplein tegen het lijf liep, was het tot een confrontatie gekomen en had de beklaagde hem gestoken. Het slachtoffer ontkende dat hij iets met zijn ex-vriendin had. Niffan S. vluchtte na de steekpartij weg en is sindsdien spoorloos. Hij liet dan ook verstek gaan op het proces. De rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio