Fractieleider N-VA keert terug naar politiek na kanker

André Gantman en zijn Rhodesian Ridgebacks Faye en Hector. Foto: FRBE

Fractieleider N-VA keert terug naar politiek na kanker

Print

Zijn ziekte heeft hem veranderd, zegt hij. De André Gantman van voor 8 oktober, toen bij hem kanker werd vastgesteld, is niet de Gantman van na 8 oktober. “Ik kan nu veel beter relativeren. De wereld stopte niet omdat ik ziek was”, zegt de N-VA-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad.

Een paar weken geleden werd André Gantman 65. Een halfjaar geleden dacht hij niet dat hij die kaap zou ronden. Kanker hield de fractieleider voor N-VA geruime tijd weg uit de gemeenteraad. Voor het eerst wil hij openlijk praten over die helse periode in zijn leven. “Buiten een kleine kring van intimi wilde ik niet dat iemand dat wist.”

“In september van vorig jaar voelde ik opeens een knobbeltje in mijn keel”, vertelt hij. “Ik onderging vanaf 8 oktober een hele batterij aan onderzoeken. Bleek dat ik kankercellen had op mijn klieren. Erop en niet erin, dat is mijn geluk geweest. Allicht zijn het cellen die zijn beginnen woekeren op overgebleven weefsel van mijn amandelen, die 50 jaar geleden zijn getrokken.”