Meer details bekend over doop prinses Charlotte

Foto: pn

Celebs

Meer details bekend over doop prinses Charlotte

Print

Op zondag 5 juli zal prinses Charlotte, de dochter van Kate Middleton en prins William, gedoopt worden in de St. Mary Magdalene Church in Sandringham. En die plechtigheid zullen burgers van heel dichtbij kunnen bijwonen, dat schrijft de Britse pers.

De hertog en de hertogin van Cambridge hebben gevraagd om het plein voor de kerk vrij te houden. Zo kunnen mensen die dat wensen langskomen om voor en na het doopsel een glimp op te vangen van de kleine prinses. Volgens de Britse krant The Telegraph worden er duizenden mensen verwacht. Het zal tevens de eerste keer zijn dat Kate en William met hun volledige gezin in het openbaar verschijnen.

Beloning

‘De hertog en hertogin van Cambridge zouden het fijn vinden als veel mensen die hen gefeliciteerd hebben met de geboorte van het prinsesje er zondag kunnen bij zijn. Ze hebben zoveel hartverwarmende berichten gekregen en vinden daarom dat er tijdens het gebeuren ruimte wordt voorzien voor fans om hen te belonen’, zo liet Kensington Palace weten in een officieel statement.

Geen Harry

De doopplechtigheid zelf is enkel voor de mensen die Kate en William hebben uitgenodigd. Onder hen zijn koningin Elizabeth, prins Philip, prins Charles, hertogin Camilla, prins George en de ouders van Kate. Prins Harry zal er, net als bij de geboorte, niet bij kunnen zijn. Hij vliegt eind juni naar Namibië om er drie maanden te werken voor Nature Conservancy and Save the Rhino trust.

Primeur

Het is een primeur dat burgers zo nauw betrokken worden tijdens het doopsel van een lid van de koninklijke familie. Bij het doopsel van prins George, twee jaar geleden, werd de ceremonie in de koninklijke kapel op St James’s Palace gehouden en werd het publiek helemaal buitengesloten. Hetzelfde gebeurde toen prins William en koningin Elizabeth II werden gedoopt op Buckingham Palace. Ook prins Harry werd in alle intimiteit gedoopt op Windsor Castle.

NIET TE MISSEN