Orica-GreenEdge zonder Jens Keukeleire naar Tour

Print

Jens Keukeleire Foto: BELGA

Orica-GreenEdge heeft dinsdag op de teamwebsite zijn selectie vrijgegeven voor de Ronde van Frankrijk. ‘Dit is de meest evenwichtige groep die we ooit naar een grote ronde hebben afgevaardigd’, zegt sportief directeur Matt White. Die laat wel onze landgenoot Jens Keukeleire thuis.

 

Wielrennen op Sportwereld.be

De 35-jarige Australiër Simon Gerrans, al goed voor twee individuele ritzeges in de Tour, leidt het team. De ex-winnaar van Milaan-Sanremo en Luik-Bastenaken-Luik krijgt met Luke Durbridge (24) en Tour-debutant Michael Matthews (24) twee landgenoten naast zich.

 

Verder bestaat de selectie uit de Britse tweeling Adam en Simon Yates (22), de Zwitser Michael Albasini (34), de Zuid-Afrikaan Daryl Impey (30), de Canadees Svein Tuft (38) en de Nederlander Pieter Weening (34).

Jens Keukeleire, de enige Belg in Australische loondienst, is er niet bij. ‘Ons doel is het winnen van ritten’, zegt Matt White. ‘Gelet op de kwaliteit van dit team, mag iedereen op succes mikken. Er liggen heel wat mogelijkheden, de komende maand ziet er veelbelovend uit.’

De Tour begint zaterdag met een korte individuele tijdrit in Utrecht.