Maneblussers Luc Wauters (93) en Clement Rochette (80) krijgen Sint-Rumolduskruis

Foto: LDN

Maneblussers Luc Wauters (93) en Clement Rochette (80) krijgen Sint-Rumolduskruis

Print
Mechelen - Luc Wauters (93) en Clement Rochette (80), twee parochianen van de Sint-Jan-Berchmansgemeenschap, hebben het Sint-Rumolduskruis gekregen voor hun jarenlange inzet voor de Sint-Vincentius Mechelen-Zuid en hun zorg voor de armen.

Na de misviering kreeg Luc Wauters het begeerde gouden Sint-Rumolduskruis. Clement Rochette mocht het zilveren kruis in ontvangst nemen.

De twee bekende Maneblussers delen al decennia lang voedselpakketten uit arme gezinnen in de parochie. “En dat aantal neemt niet af. Integendeel”, zegen Luc en Clement. “Op onze maandelijkse bedeling bezorgen wij deze pakketten aan zo’n 160 personen van een veertigtal gezinnen. Die mensen hebben dat hard nodig want het gaat stuk voor stuk om écht arme mensen, van alle nationaliteiten”, zegt schatbewaarder Luc Wauters.

Zowel Luc als Clement benadrukken dat de Sint-Vincentius Mecheklen-Zuid, nood heeft aan een nieuwe plaats om de voedselpakketten op te slaan en te bedelen. De mensen schuiven nu zelfs tot buiten aan.

Tijd dat ook hier vernieuwing in komt. Eigenlijk zijn we ook op zoek naar jonge vrijwilligers. Neem gerust aan dat we dat gaan blijven doen tot het bij geen van ons nog kan. Het is een stukje van ons leven geworden. Maar stilaan mogen zich jonge vrijwilligers komen melden. Want de problematiek op onze parochie neemt niet af. De tijden worden er niet beter op. Integendeel”, vertelt Clement Rochette.

Guido Van Campenhout van de parochieploeg Sint-Jan-Berchmansgemeenschap loofde de twee parochianen. “Deze twee mensen, Luc gedurende 70 jaar, Clement 30 jaar als voorzitter van Sint-Vincentiusgenootschap, hebben dat schitterend gedaan en verdienden beide de medaille. Ik hop dat we nog lang op hun medewerking kunnen rekenen en dat er aan hun oproep tot vrijwilligers gevolg wordt gegeven”.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio