Peeters-Govers  gaat in zee met  Albert Heijn

Zaakvoerder Jan Peeters in de winkel in Gierle Foto: Mia Uydens

Peeters-Govers gaat in zee met Albert Heijn

Print
Lille -

De supermarktketen Peeters-Govers met uitvalsbasis in Gierle (Lille) komt onder de vleugels van de Nederlandse Albert Heijn-groep terecht. De acht supermarkten in de provincie ondergaan een gedaanteverwisseling. De 275 personeelsleden blijven aan boord.

Jan Peeters (33) en zijn neef Wim Peeters (41), de zaakvoerders van Peeters-Govers, namen een ingrijpende beslissing door een franchiseovereenkomst te sluiten met het Nederlandse Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn. De groep Peeters-Govers blijft bestaan, maar de winkels worden ingericht volgens het concept van Albert Heijn. Dat sluit volgens de eigenaars het best aan bij de toekomstvisie van hun onderneming. “De kernwaarden vers, bewust, lokaal en persoonlijk zijn al decennialang de bouwstenen van ons bedrijf. Deze kernwaarden liggen mooi in lijn met die van Albert Heijn”, vertelt Jan Peeters.

Peeters-Govers heeft momenteel winkels in Gierle, Beerse, Turnhout, Antwerpen, Berchem en Deurne. De groep plant nog vestigingen in Oud-Turnhout, Brecht en op de Turnova-site in Turnhout. Twee weken geleden won Peeters-Govers nog de Ondernemen-prijs van de werkgeversorganisatie Voka Kempen.

De acht vestigingen worden binnenkort omgetoverd tot winkels met een Albert Heijn-look. “We willen dit jaar nog starten met het ombouwen van drie winkels”, zegt Jan Peeters. “Al onze werknemers, 275 personen, kunnen gewoon in dienst blijven. Op termijn breiden we het personeelsbestand nog verder uit.”

In Turnova, het nieuwe stadsdeel van Turnhout, krijgt ook de nieuwe versmarkt van Peeters-Govers een Albert Heijn-stempel.

Lees dinsdag meer in Gazet van Antwerpen.

Nu in het nieuws