Kinderen zwaaien meester Joost uit

Foto: Margo Tilborghs

Kinderen zwaaien meester Joost uit

Print
Essen - De kinderen van de vrije lagere basisschool College in Rouwmoer zette hun directeur gisteren Joost Vrints in de bloemetjes.

“Meester Joost (60) gaat met pensioen en we wilden hem graag verrassen met onze zelfgemaakte cadeautjes”, zegden de kinderen. “Elke klas zingt een lied of draagt een versje voor hem voor. We hebben zelfs een gedichten-abc voor hem gemaakt. En straks overhandigen we hem een boek met foto’s, tekeningen en teksten.”

Meester Joost was zichtbaar ontroerd door alle aandacht die hij kreeg. “Ik ga ze thuis allemaal één voor één goed bekijken en lezen”, zei hij tegen de kinderen, terwijl hij voor deze gelegenheid op het hoge klimrek stond. “Alle kinderen zitten in mijn hart en ik zal voor altijd verbonden blijven met deze fantastische school. Samen met dit geweldige leerkrachtenteam hebben we er een mooie, groene en gezonde school van gemaakt. Ons doel is om hier allemaal gelukkige kinderen te zien rondlopen. De rest komt dan wel vanzelf.”

Wat meester Joost gaat doen na zijn pensioen? “Dat weet ik nog niet zo goed. Ik laat het eerst maar rustig op mij afkomen. Ik voel me nog jong en ben gezond. Misschien een beetje reizen maar ik ga me zeker ook bezighouden met het karten, want dat is sinds jaar en dag mijn passie. Die kleine racewagentjes vind ik fantastisch. En af en toe zal ik natuurlijk wel eens komen kijken hoe het met de kinderen hier gaat. Deze school zit voor altijd in mijn hart.”

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio