Tomorrowland voert betalen met polsbandjes in

Print

Armen in de lucht op Tomorrowland. Vanaf dit jaar dragen de feestvierders hun festivalbudget om de pols. Foto: BELGA

Boom -

Bezoekers van het dancefestival Tomorrowland in Boom kunnen dit jaar alleen met hun polsbandje betalen. Dat is een primeur voor België. Bezoekers krijgen het polsbandje vooraf toegestuurd, en kunnen er geld opzetten met hun bank- of kredietkaart.

Ze worden steeds slimmer, die polsbandjes. Tomorrowland, van 24 tot en met 26 juli in Boom, zet nu de volgende stap in die evolutie met een primeur voor België. Het cashloze betalingssysteem werd vorig jaar wel al gebruikt op TomorrowWorld, de Amerikaanse editie van het festival. “Dat was een succes. Daarom zullen alle betalingen voor drank en eten op Tomorrowland dit jaar ook met het polsbandje gebeuren”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen.

Ook op DreamVille, de camping met allerlei winkeltjes en nevenevenementen, zullen alle bezoekers met hun polsbandje moeten betalen. Dat polsbandje is meteen ook hun toegangsticket.

Door te betalen met het polsbandje, zullen er geen bonnetjes meer worden verkocht.

“Festivalgangers kunnen in de weken voor het festival geld op hun polsbandje zetten. Als ze op het festival bijvoorbeeld een cola willen kopen, houden ze hun polsbandje boven een scanner en wordt de prijs van de cola van het totaalbedrag op het polsbandje afgetrokken.”

 

MEEST RECENT