Telenet deelt geld uit aan starters

Wim Vanhorenbeeck en Sebastiaan Schillebeeckx testen een kampeerplaats uit in Duitsland. Via hun website kunt u uw tuin of weide als kampeerruimte ter beschikking stellen. Foto: Stijn Van Hoye

Telenet deelt geld uit aan starters

Print

Telenet lanceert voor de tweede keer een talentenjacht voor startende ondernemers. Dat gebeurt onder de naam ‘Telenet Kickstart’. Wie een goed en innovatief idee heeft, kan dat tot 15 augustus laten weten via de website telenetkickstart.be. Een jury kiest de beste acht ideeën uit.

Die acht finalisten krijgen 25.000 euro cadeau. Ze mogen voor 250 euro per maand een kantoorruimte huren in het gebouw van de start-upbegeleider Idealabs in de Lange Klarenstraat, een zijstraat van de Meir in Antwerpen. Daar worden ze begeleid door allerlei specialisten, zoals juridische en fiscale experts. Na vier maanden worden de beste vier ondernemingen geselecteerd. Zij krijgen nog eens 50.000 euro. In ruil voor deze tweede som geld wil Telenet in een later stadium aandelen verwerven in het opstartende bedrijf.

De beste vier ondernemingen uit de eerste talentenjacht van Telenet studeren bijna af. Zij mogen nog een halfjaar tegen een lage huurprijs in het gebouw van Idealabs blijven. Intussen nemen Telenet en Idealabs hen mee naar allerlei internationale beurzen om investeerders te vinden.