Voetbal 4de klasse c

Voetbalbond keurt fusie KFC Turnhout goed

Print

Het was zondag nog even nagelbijtend wachten op de bevestiging, maar in de loop van de dag kwam het verlossende nieuws van de voetbalbond. De fusie van KV en FC Turnhout werd in het glazen huis goedgekeurd en niets staat de start van KFC Turnhout in vierde klasse nog in de weg.

De nieuwe fusieclub meldde triomfantelijk in een persbericht dat alle obstakels uit de weg werden geruimd en dat ze onder het stamnummer 148 – een stamnummer met een rijke historie en een verleden van meer dan honderd jaar – verdergaat. Met het eerste elftal in vierde klasse, twee vrouwenploegen (de A-ploeg in derde klasse en de B-ploeg in tweede provinciale) en een resem jeugdteams (zowel in de interprovinciale als de gewestelijke reeksen). Om van de G-ploeg nog maar te zwijgen.

Voor Marcel Hendrickx, die verweten wordt dat hij in extremis nog stokken in de wielen probeerde te steken, is er geen plaats meer in de nieuwe structuur.

Gisteren werkten de spelers van de A-kern hun tweede training af. Freek Langermans, een 19-jarige Nederlander die in de jeugd van RKC speelde, en Melaine Baptiste Le Verre (vorig seizoen bij de U17 van Oosterzonen) proberen als tester een contract te versieren. De nieuwkomers Gert Michiels, Thomas Hayen en Rawley Rozendaal trainden voor het eerst mee. Vanaf vandaag tot 14 juli gaat de riem eraf en op 15 juli start deel twee van de voorbereiding.

MEEST RECENT