wielrennenNieuwelingen - Feddrick Lauwens Leest

‘Ik ben klaar voor de klimkoers in Harzé’

Print

Feddrick Lauwens versloeg in Londerzeel drie medevluchters in de sprint. Het was voor de nieuweling uit Leest de eerste zege van het seizoen. ‘Ik ben nu klaar voor de Topcompetitie in Harzé’, kon hij zijn geluk niet op.

Londerzeel en Feddrick Lauwens, dat klikt. ‘Ik won er ook vorig jaar als eerstejaarsnieuweling. Toen nog als lid van de Dijlespurters’, aldus de in de winter naar wielerclub Onder Ons Parike overgestapte Leestenaar.

‘Toen bleef het bij die ene overwinning, die wel later op het seizoen viel. Dit keer hoop ik dat er nog gaan volgen.’

Feddrik - de Friese versie van Frederik - Lauwens kreeg de koersmicrobe van zijn peter met Italiaanse roots Sergio Zearo, die zelf bij de elite zonder contract koerst.

‘Ik reed als knaap met hem mee bij de wielertoeristen uit het dorp. Dan sloot ik mij aan bij de Dijlespurters en sinds begin dit jaar verdedig ik de kleuren van Onder Ons Parike. Ik krijg er een uitstekende begeleiding’, vertelt Lauwens. ‘Deze overwinning zat er aan te komen. Net voor mijn examens (hij volgt elektromechanica in Londerzeel, red.) was ik al eens vijfde en tweede geëindigd. Dit keer was ik de snelste. We waren met vier vooruit en ik haalde het vlot in de sprint.’

Een volgende opdracht wacht al morgen in het Waalse Harzé.

‘Het gaat om een klimkoers, tellende voor de Topcompetitie. Ik heb er na die eerste zege alle vertrouwen in, want ik rij behoorlijk goed bergop.’

MEEST RECENT