Oud jongensschooltje op Hoek wordt dorpscafé

Print
Essen - Het gemeentebestuur van Essen en de huidige uitbater van het café Hoek-City, tekenden een overeenkomst om het huidige jongensschooltje op Hoek, eigendom van de gemeente, om te vormen tot een dorpshuis met café.

De wijk Essen-Hoek telt twee cafés: Hoek City voor de jonge generatie en Bostella voor de wat oudere bewoners. Nu het café Hoek City plaats moet maken voor een nieuwbouwproject, dreigden acht verenigingen hun pleisterplaats te verliezen.

“Dit café is eigenlijk altijd al een café geweest, maar het werd enkele jaren geleden verkocht”, zegt Tom. “De nieuwe huisbaas wilde het café afbreken. Maar zoiets vraagt tijd en daarom hebben we hem gevraagd of wij in tussentijd het café mochten uitbaten.”

Café Hoek City is bij de jongere dorpsbewoners enorm populair. Heel wat verenigingen hebben er hun vaste stek. Er moest dus dringend een ander alternatief worden gevonden. Gemeenteraadslid Ludo Somers (CD&V) woont in Essen-Hoek. Hij stelde tijdens de gemeenteraad de vraag om het oude jongensschooltje om te vormen tot een dorpshuis, waar een pintje kan getapt worden, waar je kunt buurten en waar de verenigingen hun vaste stek hebben.

Uitbater Tom Sanders (33) en het Essense gemeentebestuur kwamen tot een akkoord. Het huidige Jongensschooltje, eigendom van de gemeente, wordt nu omgevormd tot een dorpshuis met verbruiksgelegenheid. Zij sloten daarvoor een contract van 9 jaar. Tom Sanders zal in het gebouw investeren, zodat er een mooi dorpscafeetje kan uitgebaat worden, mét terras. Ook de KLJ, die in een deel van het gebouw haar lokaal heeft, kan er gewoon haar lokaal blijven houden.

Lees het hele dinsdag artikel in Gazet Van Antwerpen, editie Noord.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio