Pegida mag dinsdag betogen in Antwerpen

Foto: Photo News

Pegida mag dinsdag betogen in Antwerpen

Print
Antwerpen -

Pegida Vlaanderen mag dinsdagavond om 20 uur betogen in de Antwerpse binnenstad, op voorwaarde dat de betogers niet rondtrekken maar zich beperken tot een statische manifestatie op het Hendrik Conscienceplein. Dat heeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) maandagmiddag beslist na positief advies van de politie.

Het is niet de eerste keer dat de anti-islambeweging een aanvraag deed om te mogen betogen, maar het is wel voor het eerst dat het stadsbestuur zijn goedkeuring geeft. Zo werd een actie begin maart nog verboden, omwille van de toenmalige verhoogde terreurdreiging. Maar de betogers zetten toch door. Het leidde tot 12 arrestaties voor het verstoren van de openbare orde, en 227 betogers kregen een GAS-boete.

In principe moet een aanvraag voor een manifestatie in Antwerpen zes weken op voorhand worden ingediend, maar Pegida vroeg afgelopen vrijdag een veel kortere termijn. De anti-islambeweging wil namelijk reageren op de aanslagen van vorige week in Frankrijk en Tunesië.

Pegida zegt zo’n 200 betogers te verwachten. Dat zou iets minder zijn dan bij de vorige manifestatie, maar de organisatoren houden naar eigen zeggen rekening met de vakantieperiode.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio