Op afspraak voor een nieuwe reispas

Print
Herentals -

Net zoals bij de dokter en de tandarts moet je straks ook een afspraak maken bij de stadsdiensten. Voor een nieuwe identiteitskaart, reispas of de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning, maak je vanaf 26 oktober een afspraak. Vanaf die datum veranderen ook de openingsuren en zijn de diensten ’s namiddag alleen nog op maandag toegankelijk.

De gemeente start in het najaar met een ‘stadsloket’. Het stadsloket wordt vanaf dan het eerste en belangrijkste aanspreekpunt voor de burgers, bedrijven en bezoekers voor de dienstverlening van de stad. U kunt het stadsloket bereiken via mail, telefoon, e-loket, brief, fax en aan het onthaal.

Verbouwing

Om het stadsloket op te kunnen bouwen, gaat de huidige lokettenruimte van de dienst burgerzaken in juli, augustus en september dicht. In die drie maanden bouwt een aannemer het stadsloket volledig op. Tijdens de verbouwing kunt u vanaf donderdag 9 juli 2015 voor de dienst burgerzaken terecht in het tijdelijke loket aan de overkant van de trap. In de trappenhal komt een klein onthaal om u wegwijs te maken. De dienst vreemdelingenzaken verhuist naar de eerste verdieping, net aan de trap.

E-loket

Voor veel zaken moet u al niet meer langskomen bij het stadsbestuur. De stad heeft het e-loket de afgelopen maanden systematisch uitgebreid. Hier kunt u terecht voor aanvragen van documenten, voor de aankoop van compostbakken, voor de organisatie van straatfeesten, … Veel van deze dienstverlening krijgt u dan gewoon thuis gestuurd. Surf dus zeker ook eens naar www.herentals.be/e-loket.

Het onthaal

Na de verbouwing kunt u in de vernieuwde lokettenruimte terecht voor al uw vragen aan de stad. Deze lokettenruimte bevindt zich waar nu burgerzaken en de onthaalbalie gevestigd zijn. Centraal staat het onthaalloket. Aan het onthaal kunt u terecht voor vuilniszakken, informatie over de dienstverlening van de stad, voor het binnenbrengen van documenten en voor het afhalen van vooraf aangevraagde producten (identiteitskaarten, reispas, rijbewijs, …).

Maak een afspraak

Vanaf maandag 26 oktober werkt de stad dus op afspraak. U moet een afspraak maken voor alle diensten van de stad, uitgezonderd voor het afhalen en binnenbrengen van documenten en voor spoedproducten. Dat kan via www.herentals.be/afspraak, info@herentals.be, tel. 014-28 50 50 of aan het onthaal.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio