Deze bouwvakker schakelde terrorist Sousse uit

Deze bouwvakker schakelde terrorist Sousse uit

Print

Bij het stoppen van de 23-jarige terrorist Seifeddine Rezqui die vrijdag een bloedbad aanrichtte in de Tunesische badplaats Sousse blijkt een lokale aannemer een heldenrol te hebben gespeeld. Dat melden diverse internationale media.

Nadat de Tunesische schutter op het strand koelbloedig 38 strandgangers met zijn kalashnikov had vermoord, wandelde hij na zijn aanval rustig door een verlaten straatje richting het hotel met zijn wapen in zijn hand. Mayel Moncef, een bouwvakker, die in diezelfde straat tegels aan het zetten was op een plat dak, zag de schutter onder hem op straat.

Moncef twijfelde geen seconde en gooide enkele tegels en wat metselwerk op het hoofd van de terrorist. Rezqui was versuft van de slag op zijn hoofd en begon in paniek in het wilde weg rond te schieten.

Op het moment dat de politie ingreep zat Rezqui met zijn kalashnikov naast zich op straat te bidden. Een Tunesische agent slaagde er vervolgens in om hem met twee kogels uit te schakelen.

Volgens de bouwvakker die de hele schietpartij vanbovenop het gebouw zag gebeuren, rolde er een granaat uit de handen van Rezqui op het moment dat hij dood neerviel op straat.

Aan de nieuwszender Channel4 vertelt Moncef dat hij zichzelf niet als een held bestempelt. ‘Ik heb gedaan wat ik moest doen en wat elke Tunesiër en moslim zou doen’, zegt hij in een interview.

MEEST RECENT