© Photo News

David Goffin begint als nummer 15 aan Wimbledon

David Goffin behoudt op de nieuwe wereldranglijst in het mannentennis de vijftiende plaats. De Luikenaar laste afgelopen week zoals bijna alle andere toppers een trainingsperiode in met het oog op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar dat vandaag/maandag start. Goffin is het zestiende reekshoofd in Londen en opent tegen de Argentijn Horacio Zeballos (ATP 128).

(belga)

Volg alle wedstrijden op Wimbledon hier LIVE op Sportwereld.be

Steve Darcis moet drie plaatsen inleveren en zakt naar nummer 80. Ruben Bemelmans (95e) en Kimmer Coppejans (97e), de twee andere Belgen in de top 100, behouden hun plaats.

Goffin, Darcis en Bemelmans zorgen op Wimbledon voor de Belgische vertegenwoordiging op de mannentabel. Coppejans raakte niet door de kwalificaties. Hij deelde dat lot met Niels Desein (167e), Maxime Authom (176e), Germain Gigounon (200e, -1) en Yannick Mertens (234e, -3).

En de toppers?

Bovenaan de ranglijst blijft alles bij het oude. De Serviër Novak Djokovic, titelverdediger op The Championships, leidt met ruim 4.000 punten voorsprong op de Zwitser Roger Federer. De Brit Andy Murray is derde, voor de Zwitser Stan Wawrinka en de Japanner Kei Nishikori. Ook de rest van de top twintig wijzigt niet.

De Oezbeek Denis Istomin doet de beste zaak van de week. Hij won op het gras in Nottingham de eerste ATP-titel uit zijn carrière en ziet dat op de ranking beloond met een sprong van 92 naar 62.

Meer sportnieuws