Student beleeft droomnacht met Joke van de Velde

Print

Joke van de Velde, Wim Oosterlinck en student Simon Claes. Foto: rr

Simon Claes uit Zichem zal zich zijn eindejaarsbal nog lang herinneren. Hij vroeg en kreeg een date met voormalig Miss België Joke van de Velde.

Het begon allemaal met een eenvoudige oproep via YouTube . ‘Ik ben op zoek naar een galabal-date, maar tot nog toe heb ik niemand gevonden’, zei hij in het filmpje. ‘Maar ik heb iemand op het oog. Joke, wil jij met mij naar het galabal gaan?’

Claes raakte met zijn oproep tot in de radiostudio van Q-Music, waar hij in kostuum en onder het alziend oog van presentator Wim Oosterlinck zijn vraag nog eens mocht herhalen. Toen de student met een bos bloemen door de knieën ging, kon de voormalige Miss België niet anders dan ja zeggen.

Cursus dans

Zaterdagavond volgde dan het langverwachte moment. ‘Ik heb Simon thuis opgepikt en we zijn samen naar een feestzaal in Diest gereden’, vertelt van de Velde. ‘Simon straalde echt . Ook zijn vrienden van zijn school De Voorzienigheid vonden het geweldig dat hij een bekende date had.’

Omdat Simon duidelijk een perfecte nacht wou, liet hij niets aan het toeval over. Zo had hij op school een cursus dans gevolgd, waardoor hij samen met Joke al salsadansend de nacht in dook.

Voor van de Velde was het alvast een meer dan geslaagde nacht. ‘Ik heb nooit zelf zo’n galabal meegemaakt, omdat ik destijds herexamens had. Het is dus super dat ik zoiets op latere leeftijd toch nog kan meemaken’, zegt ze. En Simon zelf? Die was in de zevende hemel, zo blijkt uit zijn sms’je dat hij haar achteraf stuurde: ‘Honnepon mercikes you gave me the time of my life’.

 

.

Nu in het nieuws