Dossier Oosterweel

Tweede Ringlandfestival is fantastisch succes

Print

Slongs Dievanongs Foto: JVDP

Antwerpen -

Meer dan 20.000 bezoekers woonden gisteren het tweede Ringland Festival bij op het dak van de Craeybeckxtunnel. Peter Vermeulen, die deze week zijn plannen voor de overkapping van de Ring mag toelichten aan de overheid noemt dit “hoopvol”.

De eerste editie van Ringland Festival kwam in drie weken tot stand om fondsen te werven voor studies voor de overkapping van de Antwerpse Ring. Er meldden zich toen 15.000 bezoekers. De drie studies zijn er inmiddels, maar om ze te verfijnen en uit te dragen is opnieuw geld door crowdfunding nodig. “Daarom was een tweede editie noodzakelijk. Opnieuw kwam het festival spontaan tot stand. Bekende artiesten meldden zich uit eigen beweging. Ik heb niets moeten doen."

Voor Peter Vermeulen was de massale opkomst een hartverwarmend signaal. Volgende donderdag verdedigt hij de studies in het Vlaams Parlement en op een speciale themacommissie voor alle Antwerpse districten. Daar wil hij minstens 20.000 handtekeningen meebrengen van een petitie die vraagt dat de aan te stellen intendant voor de overkapping geen politieke figuur wordt, die gebonden is aan het voorgeschreven regeringstracé. Voor de start van het Ringland Festival stond de teller van de petitie al op 17.000.

“Vandaag weten we hoeveel enthousiaste mensen er achter Ringland staan. Volgende week hopen we dat we een politieke stellingoorlog kunnen overstijgen zodat we samen de beste oplossing kunnen kiezen voor het welzijn van de stad. Het moet nu gebeuren voor onze kinderen en kleinkinderen”, gelooft Vermeulen vast.

Meer over Oosterweel en overkapping Ring