Student bakt tegelposters in keramiek

Print
Schilde - Robin Marien (21) studeerde deze week met brio af aan de Karel de Grote-Hogeschool. Nog voor hij zijn diploma bedrijfsmanagement in ontvangst mocht nemen, vond deze ondernemende jongeman uit Schilde al een gat in de markt: tegelposters voor muren in de woning of handelszaak gebakken in hoogwaardige keramiek.

De voorbije jaren was Robin als jobstudent geregeld aan de slag in de zaak van zijn ouders: Vitae Memoriam in Halle-Zoersel. “Zij zijn al jaren gespecialiseerd in het verwerken van foto’s van overledenen op porseleinen tegels”, vertelt Robin. “Die worden in heel Vlaanderen en Zuid-Nederland op grafzerken geplaatst. De kwaliteit moet dan ook zeer hoog liggen. De door de nabestaanden geleverde beelden worden in speciale keramiekovens gebakken bij temperaturen tot 900 °C en dat soms 7 uur lang. Die foto’s moeten dan ook eeuwig meegaan op de begraafplaats, in weer en wind.”

Tijdens één van de bakbeurten van zulke herdenkingsfoto’s, schoot Robin het idee te binnen dat de beproefde techniek best nog meer toepassingen kan krijgen, buiten de funeraire sfeer. “Posters en behang met een motief ophangen kan natuurlijk ook, maar die hebben het nadeel dat ze snel onderhevig zijn aan slijtage en ook moeilijk te onderhouden zijn. De glans is er snel af”, weet Robin uit de ervaring in zijn eigen jongenskamer.

“Daarom ging ik experimenteren met foto’s op groot formaat die, netjes verdeeld over zoveel tegels als nodig of gewenst, samen voor een prachtig glanzend tafereel zorgen op iedere denkbare wand”, aldus Robin, die duidelijk ook tijdens de lessen marketing goed oplette.

“Ik moet echt een eigen oven hebben”, licht Robin toe. “Zo’n ding kost al gauw 2.500 euro. Dat geld heb ik niet, maar wanneer voldoende mensen in mij geloven, kan ik mijn ondernemersdroom toch waarmaken. ‘Investeren’ kan al vanaf 5 euro, maar meer geven mag natuurlijk ook. Het geeft moed dat ik intussen 74% van mijn investeringsbudget binnen heb.”

www.mytile.be

Lees het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Noord.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio