Deze beha draag je onder dat ‘moeilijke’ zomerjurkje

Foto: Asos.com

Mode

Deze beha draag je onder dat ‘moeilijke’ zomerjurkje

Print

Open rug, diep decolleté of ieniemienie-bandjes: de zomer is hét seizoen om een streepje bloot te laten zien. Maar hoe mooi al die zomerse uitsnijdingen ook zijn, zonder beha worden ze al snel een gewaagde affaire. Deze beha’s geven steun zonder je look te verstoren.

Een open rug
Als je kleine borsten hebt, kom je ervan af met een paar tepelklevers (zelfklevende rondjes die je tepel bedekken en eventueel een beetje plat drukken). Voor wie iets meer steun nodig heeft is een beha met cleane achterkant de beste optie: ga voor een bandeau of een beugelbeha met sluiting aan de voorkant. Toch liever een volledig open rug? Dan kun je voor een kleefbeha gaan.

V.l.n.r. Set van 2 bandeaus, H&M, 7,99 euro - Roze bandeau, Princesse tam.tam, 40 euro - Kleefbeha, Fashion Forms op Net-a-Porter, 35,69 euro

 

Doorkijkblouse
Het design van je blouse is al opvallend genoeg, dus hou je beha verder zo clean mogelijk. Een simpele triangelbeha is leuk, een T-shirtbeha kan net zo goed. Als je lingerie toch wat mag opvallen, kan dat met een contrasterende kleur.

V.l.n.r. Triangelbeha, & Other Stories, 29 euro - Zwarte top, Skiny, 14,99 euro - Triangelbikinitop, H&M, 14,99 euro

 

Hoge halsuitsnijdingen
De bib-topjes uit de nineties – met heel dunne bandjes en superhoge halsuitsnijding – zijn terug van weggeweest. Wil je het silhouet niet te veel verstoren, dan hou je het op een bandjesloos model of een triangelbeha waarvan de bandjes hoog op de schouders worden gedragen (zodat ze overlappen met die van je top). Nog een optie: ga voor rebels en kies een beha in contrasterende kleur waarvan de bandjes gezien mogen worden.
 

V.l.n.r. Zwarte top met fantasiebandjes op de rug, Free People bij Zalando, 18,95 euro -  Bustier, Intimissimi, 35,90 euro - Koraalroze beha, Princesse tam.tam, 55 euro - Aqua triangelbeha, women'secret, 26,99 euro

 

Cut-outs op de zijkant
Wijde mouwen of uitsnijdingen op de zijkant van je blouse of jurk? Ga niet voor een huidskleurige beha om te camoufleren (want dan valt ie net meer op). Speel liever met kleur en contrast: ga voor mesh, kant of borduursel in een fel zomerkleurtje. Toch liever subtiel: een bandeau kan ook altijd.
V.l.n.r. Grasgroene beugelbeha, women'secret, 19,99 euro - Rode triangelbeha, Cosa Bella bij  Zalando, 46,95 euro - Triangelbeha, Stella McCartney bij Net-à-Porter, 60 euro - Roze bustier, Hunkemöller, 34,99 euro

 

Diep decolleté
Een knoopje meer open of een gedecolleteerd jurkje? Kijk uit naar een beugelbeha met diepe neklijn. Een andere optie voor een heel diep decolleté: alweer die zomerse bandeau.
V.l.n.r. Bandeaubeha met diepe uitsnijding vooraan, Magic bij Zalando, 34,95 euro - Rood-beige kanten beha, Intimissimi, 29,90 euro - Nude bustier met diepe uitsnijding, Fashion Forms op Net-a-Porter, 29,74 euro - Kanten bandeau, Hanky Panky op Net-a-Porter, 53,54 euro

NIET TE MISSEN