Christian Wijnants opent eerste winkel in Antwerpen

Backstage foto van de herfst- en wintercollectie van 2015. Met deze collectie zal Wijnants zijn flagship in september openen Foto: Dirk Alexander

Christian Wijnants opent eerste winkel in Antwerpen

Print
Antwerpen - Modeontwerper Christian Wijnants opent zijn allereerste flagship in de Antwerpse binnenstad. Vanaf begin september zal hij er zijn prêt-à-porter- en accessoirecollecties verkopen.

"Ik ben afkomstig uit Brussel, maar Antwerpen werd mijn tweede thuis", zegt Wijnants. "Na de afronding van mijn studies aan de Antwerpse modeacademie in 2000 bleef ik er plakken. Nu mijn bedrijf er is gevestigd, leek het me meer dan logisch om er mijn flagship te starten. Het is bovendien een creatieve en inspirerende stad."

Zweedse architect

Wijnants liet zijn oog vallen op een 100 m² grote winkeloppervlakte in de Steenhouwersvest, een locatie waar hij wordt omringd door andere creatieve merken en antiquairs.  De zaak zal de liefde van de ontwerper voor natuur, kunst en architectuur uitademen. "Het is een ontwerp van de Zweedse architect Andreas Bozarth Fornell. De inrichting is een samenspel van verschillende materialen. Dit principe komt ook vaak terug in mijn collecties", voegt de ontwerper toe.  

Info: Christian Wijnants, Steenhouwersvest 36, 2000 Antwerpen,  www.christianwijnants.com, de openingsdatum is voorzien in de eerste helft van september

Lees donderdag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio