Fusie tussen Delhaize en Ahold is rond

Print

De fusie van de supermarktketens Delhaize en Ahold is bevestigd op een ondernemingsraad woensdagochtend. Met 380.000 personeelsleden, wordt het de grootste keten van België.

Aan de zetel van Delhaize in Sint-Jans-Molenbeek stond een vijftigtal vakbondsleden woensdagochtend de bijzondere ondernemingsraad af te wachten.

Ahold is de groep boven de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn. Om 7.30 uur is de gestart. De christelijke bediendevakbond LBC is “zwaar bezorgd over de loon- en arbeidsvoorwaarden, die gerespecteerd moeten worden, en de tewerkstelling”, aldus vakbondssecretaris Veerle Verleyen.

Voor aanvang wijst de LBC’ster er alvast op dat er vragen gesteld zullen worden over de gevolgen voor de administratieve en logistieke diensten en ook voor het winkelpersoneel. Ze wijst erop dat Delhaize een zetel in Molenbeek heeft, en dat er een zetel van de Delhaize groep is in Anderlecht.

Verleyen vraagt zich ook af wat de aangesloten winkeliers gaan doen, de zelfstandige winkeliers die een Delhaize-franchise uitbaten. “Hun getrouwheid aan het merk Delhaize zal bepalend zijn”, klinkt het nog. In de pers circuleerden eerder verhalen over ongeruste winkeliers, wegens een andere aanpak bij Ahold.