‘Ik wil in herhaling vallen op het Lisp’

David Habarugira drinkt op de titel van STVV. Foto: BELGA

Voetbal2de nationale sk lierse - David Habarugira is voorlopig enige aanwinst

‘Ik wil in herhaling vallen op het Lisp’

Print

De zomervakantie loopt voor Lierse stilaan op zijn laatste benen. Maandag trappen de Pallieters een nieuwe campagne op gang. Met alvast één nieuwkomer in het personeelsbestand: de 26-jarige Burundees David Habarugira.

Na zijn val uit eerste klasse kan je Lierse allerminst van overdreven koopwoede beschuldigen. Amper vijf dagen voor de bal opnieuw over het trainingsveld rolt, tellen de Lierenaars één inkomende transfer. Teammanager Roel Rymen liet wel al weten dat er nog nieuw bloed verwacht mag worden, maar daar is geen haast bij. In tegenstelling tot de voorbije seizoenen wil Lierse zich duidelijk heel doelgericht versterken.

Die ene nieuwkomer in Lier is David Habarugira. Wellicht geen ronkende naam voor het gros van de Liersefans, maar wel een jongen die vorig seizoen nog de titel pakte met Sint-Truiden in tweede klasse. Met zijn 22 gespeelde wedstrijden mocht Habarugira bovendien een vaste waarde genoemd worden op Stayen.

’Ik kan er op een heel degelijk seizoen terugblikken’, kijkt Habarugira nog even achterom. ’Ik beleefde er een leuk seizoen met de titel als apotheose. Het is dan ook mijn grote wens om in Lier in herhaling te vallen. De Pallieters terug naar eerste klasse brengen, is voor mij de grote uitdaging volgend seizoen. Ik denk de club daarbij te kunnen helpen. Ik ken tweede nationale en heb er veel ervaring in.’

Habarugira is een jeugdproduct van Anderlecht en speelde nadien voor Union en FC Brussels. In 2009 verkaste hij naar DC United in de Amerikaanse Major Soccer League, maar hij kwam er niet tot één speelminuut. Zijn contract werd vijf maanden nadat hij er was neergestreken alweer ontbonden. Sinds 2008 is hij international van Burundi. Met zijn snelheid, zijn oerdegelijk kopspel en zijn meer dan degelijke technische bagage groeide hij vorig seizoen uit tot één van de smaakmakers bij Sint-Truiden. Toch beslisten de Limburgers om het contract van Habarugira niet te verlengen na de recente promotie naar de Jupiler League. Hoofdreden was de nonchalance waarin de Burundees weleens durfde te vervallen. Daar werd hij op afgerekend.

‘Voor mij is nu alleen Lierse van tel. Ik ben blij dat ik onderdak vond bij deze ambitieuze club en geloof rotsvast in het project van de Pallieters. Ik weet zeker dat we er een mooi verhaal van kunnen maken.’

MEEST RECENT