© Wout Engels

© Wout Engels

© GvA

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Boechout en Kontich zijn "Fietsgemeenten 2015"

De gemeente Boechout heeft voor de tweede keer op rij de titel van 'Fietsgemeente van Vlaanderen' binnengehaald. Ook buurtgemeente Kontich mag zich één van de vier laureaten noemen.

aro

De Vlaamse regering en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde hebben gisteren de allerbeste fietsgemeenten en -steden van Vlaanderen bekroond met een titel, een trofee en een cheque van elk 50.000 euro. Boechout won de categorie tot 20.000 inwoners. Ook in 2012 was de gemeente al eindwinnaar. Buurtgemeente Kontich viel dan weer in de prijzen bij de steden en gemeenten tot 50.000 inwoners.

In totaal dongen 39 Vlaamse gemeenten mee naar de titel in één van de drie categorieën. Een jury van de Stichting Verkeerskunde nomineerde in januari negen steden en gemeenten. Na een terreinonderzoek door een onafhankelijk studiebureau scoorde het fietsbeleid van de beide gemeenten uit de Antwerpse zuidrand zeer hoog.

"Kontich heeft een ambitieus verkeerscirculatieplan ingevoerd met positieve gevolgen voor fietsers en kent van alle genomineerden het sterkst stijgende fietsgebruik", klonk het bij Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister van Mobiliteit. "Het Boechoutse fietsbeleid is dan weer een voorbeeld voor andere kleinere gemeenten. De infrastructuurprojecten, zoals het lokale tracé van de nieuwe fietssnelweg Antwerpen-Lier, zijn er voorbeeldig."

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio