Voortvluchtige opgepakt voor poging tot doodslag op 16-jarige

Leenhofstraat Foto: Google Street View

Voortvluchtige opgepakt voor poging tot doodslag op 16-jarige

Print
Mol / Balen -

De jongeman uit Balen die vorig jaar het toen 16-jarig vriendje van zijn zus met een metalen staaf op het hoofd sloeg, is opgepakt. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij werd op de luchthaven ingerekend.

Ahmed E.H.C. (21) uit Balen, een Spanjaard met Marokkaanse roots, verscheen dinsdag aangehouden voor de raadkamer in Turnhout. Hij blijft nog minstens een maand in voorarrest.

Op 5 juni van vorig jaar zou hij een minderjarige uit Mol voor schooltijd zijn te lijf gegaan in de Leenhofstraat in Mol. Hij takelde de jongen lelijk toe met een metalen buis. Het slachtoffer liep onder meer een hersenbloeding op.

De verdachte pikte het niet dat de jongen - een Belg van Turkse origine - een relatie had aangeknoopt met zijn zus. Het meisje (19) is van Marokkaanse origine.

Het gerecht in Turnhout vermoedde al meteen dat de broer iets met de feiten te maken had en sinds een dag na de afranseling stond Ahmed E.H.C. internationaal geseind. Op dat ogenblik was de verdachte al gevlucht naar Marokko.

Vorige week, op 18 juni, wilde hij opnieuw huiswaarts keren. Bij zijn aankomst op de luchthaven van Zaventem werd hij meteen in de boeien geslagen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio