Op zoek naar een boot in de Kempen

Foto: Bert De Deken

Op zoek naar een boot in de Kempen

Voor het ultieme vakantiegevoel hoef je helemaal niet in een sardineblik naar de andere kant van de wereld te­ ­vliegen. Je hoeft zelfs geen uren in de file te gaan staan op de E40 ­richting kust. Zon, water en mooie boten met fijne verhalen zijn er in overvloed in de Kempen.

Hij lijkt er al een eeuwigheid te liggen dobberen, de Pannenkoekenboot in Dessel-Witgoor. Wie de brug van Sas 4 overfietst, heeft een prachtig zicht op de oude veerboot en de vier kanaalarmen die hier in ­elkaar vloeien. De Pannenkoekenboot ligt al ­negentien jaar pal op het kruispunt van het Kempisch Kanaal (­Bocholt-Herentals) en de kanalen Dessel-Kwaadmechelen en Dessel-Turnhout-Schoten. Sinds 1 ­december heeft de favoriete boot van alle zoetebekken een nieuwe eigenaar: Willem Hamel, een ­Hollands ­sprekende Fransman met Catalaanse roots, die in Lommel woont en een hevige voorliefde heeft voor voetbalclub Barcelona.

Hamel was twintig jaar lang een hoge pief bij ­verschillende grote hotelketens. Tot hij besloot het roer van zijn leven om te gooien. “Ik had het gehád met die wereld van maatpakken, champagne, aandeelhoudersvergaderingen en belangrijke mensen die alleen aan zichzelf denken. Ik was het vele reizen beu, omdat ik mijn gezin te weinig zag. Daarom ben ik eruit gestapt. Tijdens een fietstocht met mijn zoon zag ik deze boot liggen. Ik was meteen verkocht. De Pannenkoekenboot is nu mijn speeltuin. Hier kan ik in mijn polo en short rondlopen. En als de zon schijnt is het altijd vakantie.”

Lees het volledige verhaal zaterdag in CittA Kempen, gratis bij Gazet van Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio