© BELGA

Groot-Brittannië speelt opnieuw gelijk in World League hockey

Groot-Brittannië (FIH 5) heeft ook zijn tweede groepswedstrijd in de halve finales van de World League hockey voor mannen niet kunnen winnen. De Britten, die zondag in groep B de Red Lions op een 2-2 gelijkspel hadden gehouden, speelden dinsdag in Brasschaat 2-2 gelijk tegen Ierland (FIH 14).

belga

Groot-Brittannië stond na acht minuten al 2-0 voor na treffers van Barry Middleton (5.) en Chris Griffiths (8.), daarna vond ook Ierland tweemaal de weg naar de netten. Kyle Good (19.) en John Jackson (36.) scoorden.

Moeten winnen

Dinsdag om 18u spelen ook de Belgen (FIH 4) hun tweede groepswedstrijd. China (FIH 31) is een tegenstander waartegen absoluut moet worden gewonnen. Nadien volgen nog groepswedstrijden tegen Maleisië (FIH 12/26 juni om 18u) en Ierland (28 juni om 18u).

De top vier van elke groep stoomt door naar de kwartfinales, waar er met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt. Om zeker te zijn van kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro, moeten de Red Lions in de top drie van het toernooi eindigen.

Meer sportnieuws