Microbrouwerij Den Triest valt drie keer in de prijzen

Marc Struyf (links) krijgt de trofee van Freddy Van Daele van Zythos. Foto: joris herpol

Microbrouwerij Den Triest valt drie keer in de prijzen

Print
Kapelle-op-den-Bos -

Marc Struyf (55) van microbrouwerij Den Triest in Kapelle-op-den-Bos won met zijn Triest IPA-Dry Hopping-bier (7,5% alcohol) maar liefst drie grote bierprijzen. Zijn geheim: Mozaik Hop uit de Yakima-vallei in de VS, en vooral veel geduld en vakkennis.

“Marc is een bierige bij, of beter nog: een koppige ontdekkingsreiziger die met zijn Triest IPA-Dry Hoppingbier drie keer in de prijzen viel.” Dat zei Freddy Van Daele, voorzitter van de biervereniging Zythos, bij de overhandiging van de trofee voor het beste bier, verkozen door consumenten op het Zythos Bierfestival in Leuven. “Daar kwamen 17.000 bezoekers naartoe. Negentig brouwers stelden er hun beste bieren voor. Dat Marc Struyf wint, is een opsteker, want hij strijdt mee tegen de vervlakking en verzoeting van pilsbieren door grote brouwerijen. Authentieke bieren zijn tegenwoordig erg in. En dat is precies wat Triest IPA-Dry Hopping, met zijn authentieke smaak, is”, zegt de voorzitter.

“Natuurlijk ben ik trots”, reageert Marc Struyf van microbrouwerij Den Triest. “Als je drie bierfestivals wint - in Leuven, Brussel en Brugge - en ook al heel wat prijzen ervoor hebt gekregen, dan heb je al iets bewezen.”

Wat moet een goed bier hebben? “Ik ben steeds op zoek naar een bier dat er uitspringt, dat verschilt van andere bieren”, zegt Marc. “Hier in België gebruikt iedereen dezelfde hop. Daarom ben ik hop in Tsjechië gaan zoeken. Daar vond ik één hopsoort die nog niemand had, maar het probleem was dat er te weinig van was. Daarom trek ik elk jaar naar Amerika op hopzoektocht.”

Lees dinsdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio