© Wim Hendrix

© gva

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Trio betrapt met 320 kilo cocaïne op hotelparking

De federale gerechtelijke politie heeft het Antwerpse drugsmilieu vrijdagmiddag een stevige tik uitgedeeld. Op de parking van het City Inn Hotel in Borgerhout werden drie mannen opgepakt, het trio was in het bezit van 320 kilogram cocaïne met een straatwaarde van ongeveer 16 miljoen euro.

sam reyntjens

De drugs zouden langs de Antwerpse haven het land binnengesmokkeld zijn. Het Antwerps parket heeft maandag bevestigd dat de drie verdachten (23, 29 en 45 jaar oud) werden voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter in Antwerpen.

Tijdens de huiszoeking bij één van de verdachten werd een vuurwapen aangetroffen. Verder onderzoek naar de oorsprong en de bestemming van de cocaïne wordt gevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie van Antwerpen onder leiding van de onderzoeksrechter.

Voor Abdelkader B., in Borgerhout gekend als de ‘Jood’, is het allerminst de eerste kennismaking met justitie. Hij liep al geruime tijd in het vizier van de drugsspeurders en werd enkele jaren geleden al veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij een xtc-smokkel. B. werd toen als de tussenpersoon tussen Antwerpse dealers en de Israëlische topgangster Itzik Abergil gezien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners