© JDW

Ruim 900.000 bezoekers voor de Reuzen in Antwerpen

Ruim 900.000 mensen waren de afgelopen drie dagen in Antwerpen op de been voor de Reuzen van Royal de Luxe. Oma Reus en Kleine Zwarte Reus namen zondagnamiddag afscheid op het Eilandje.

DoRo, PVDP, Belga

De reuzen begonnen vrijdag aan hun tocht door het centrum van Antwerpen en overal waar ze kwamen, stonden dichte drommen mensen met de smartphone of camera klaar om hun avonturen vast te leggen. Zondag trokken ze nog van op het Sint-Jansplein naar Park Spoor Noord voor een picknick. Hun bezoek aan de Scheldestad eindigde aan het MAS, waar Oma en Kleine Reus met kranen in hun bedden werden gehesen en vervolgens op een boot werden gezet, op weg naar huis.

De Zomer van Antwerpen, het stadsfestival dat de hele zomer tal van culturele activiteiten aanbiedt, had zich geen beter openingsweekend kunnen wensen. Verspreid over drie dagen brachten de reuzen ruim 900.000 mensen op de been. Dat zijn er 100.000 meer dan bij hun vorige bezoek in 2010, met de Duiker en de Kleine Reuzin.

Op piekmomenten, zoals zondag in Park Spoor Noord en het afscheid aan het MAS, waren tot 250.000 mensen bij elkaar om de Reuzen aan het werk te zien.

De lokale politie blikt tevreden terug op het evenement. "Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. We hebben actief getweet om mensen op de hoogte te houden van waar de reuzen zich bevonden, welke straten er werden afgesloten en waar bezoekers het best konden gaan staan, omdat het erg druk was, en wat ons betreft is alles vrij vlot verlopen", zegt politiewoordvoerster Veerle De Vries.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Reuzen Antwerpen 2015