© Copyright : Geert De Rycke

Marktrock choqueert: Geen Stella Artois maar Maes van de tap

Wie dit jaar naar het stadsfestival ‘Marktrock’ in Leuven afzakt, zal daar niet van een frisse Stella Artois kunnen nippen. Ondanks het feit dat het bier onlosmakelijk verbonden is met de studentenstad, kiest het festival er dit jaar voor om Maes uit de tapkranen te laten stromen.

mige

Dat heel wat fans verontwaardigd reageren verwondert de organisatie niet echt, maar voor hen was het simpel: ‘Alken-Maes kwam met een mooi voorstel. Daarop hebben we AB InBev, waar we overigens jarenlang goed mee hebben samengewerkt, de kans gegeven om hun voorstel nog aan te passen. Maar de Leuvense bierbrouwers wilden daar niet op ingaan’, aldus de organisator in Het Laatste Nieuws.

Ondertussen duiken de Facebook-groepen om de verontwaardiging over de ‘position switch’ binnen de bierleveranciers als paddenstoelen uit de grond. Maar mogelijk komt het nooit zo ver dat er effectief Maes geschonken zal worden. De vzw Oude Markt heeft namelijk een overeenkomst met AB InBev dat ze sowieso mogen leveren voor alle evenementen op het stadsplein. Een deal die dus in strijd kan zijn met de nieuwe deal die de organisatoren van Marktrock hebben gesloten.

Nu in het nieuws