Deze BV’s zingen voor Ringland

Marcel Vanthilt, Bart Peeters, Halve Neuro, Merdan Taplak, Arne Van Petegem, Pieter Embrechts en Slongs Dievanongs. Foto: foto gva

Deze BV’s zingen voor Ringland

Print
Antwerpen -

Zeven bekende figuren zingen mee op Laat de mensen dansen, dat het lijflied van de voorstanders van Ringland moet worden. Het is een vrolijk nummer, maar het is ook bittere ernst.

Het tweede Ringland Festival vindt plaats op 28 juni, met een reeks optredens bovenop de Craeybeckxtunnel en moet een test worden voor de steun die er is voor de overkapping van de ring. “Vorig jaar waren er 15.000 bezoekers. We hopen op meer”, zegt Joris Baeten, woordvoerder van het Ringgenootschap. “Met een massale opkomst kunnen we nog eens met de vuist op tafel slaan.”

Primeur voor gva.be

Dat is nodig, aangezien de kaarten voor een volledige overkapping niet meteen gunstig liggen. De politieke meerderheid houdt vast aan het BAM-tracé. Hoe dat zou kunnen aansluiten op een ondergrondse ring, is allerminst duidelijk.

Vanaf vandaag al, met de primeur voor deze website, krijgt het festival steun uit artistieke hoek, in de vorm van een swingend ringlied. De Antwerpse dj Merdan Taplak zorgde voor de beats, Arne Van Petegem (van Styrofoam) werkte de muziek mee uit, Bart Peeters schreef het refrein en Pieter Embrechts, Slongs Dievangongs, Halve Neuro en Marcel Vanthilt deden elk nog hun duit in het zakje.

Een videoclip met de hele bende en danseressen van Let’s go Urban op locaties in de stad maakt het plaatje compleet.

Bekijk hier in primeur de videoclip van Laat de mensen dansen.

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring