© GvA

© GvA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Tachtigduizend bijen op gebouw Baloise

Imker Rik Janssens plaatste dinsdag twee bijenkasten op het dak van Baloise aan de Antwerpse Ring in Berchem. Het bedrijf zal de geproduceerde honing verkopen voor het goede doel.

Johan Van Baelen

Door de plaatsing van de bijenkasten - samen goed voor 80.000 bijtjes - wil de verzekeraar een duidelijk statement maken en bijdragen aan een duurzamere werkomgeving. Want de bijen zorgen voor een grotere diversiteit bij bloemen en planten. De verzekeraar volgt daarmee het initiatief van Amielo, een bedrijf dat in heel Vlaanderen zoekt naar locaties om bijenkasten te installeren. “Zo hebben honingbijen het minder moeilijk om te overleven en toch zijn ze levensnoodzakelijk voor de bestuiving van bloemen en planten. Hun aanwezigheid is dus een goede zaak voor de biodiversiteit”, stelt Rik Janssens van Amielo.

De pure Antwerpse stadshoning zal Baloise verkopen voor het goede doel. Tijdens de actie Music for Life zet het bedrijf zijn eigen acties op, die vorig jaar 18.000 euro opbrachten. Dat geld werd verdeeld over acht zelfgekozen goede doelen.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio