Anouar opent patisserie met tearoom in Hoogstraat

De Hoogstraat in de Mechelse binnenstad heeft er als straat voor boodschappen voortaan met patisserie Anouar een visitekaartje bij. Bijna een jaar heeft de familie Oallal verbouwd. “Ik hou van mijn vak, en ik wilde dat alles tiptop is”, zegt zaakvoerder Mohamed.

Sven Van Haezendonck

Netjes tussen bakkerijen Non Stop en Mens in opent Mohamed Oallal (36) vandaag na maanden verbouwen zijn patisserie. En hij is vastberaden om die uit te bouwen tot een nieuw begrip in de Dijlestad. “Ik werk minstens 12 tot 15 uur per dag, en soms zelfs 20 of 22 uur als het moet. Ik hou van mijn vak. Voor mij is dit geen job, maar een hobby. Wat ik verkoop, moet in orde zijn”, vertelt Mohamed.

Je kent hem misschien al van zijn winkeltje in de Arendonkstraat in Mechelen-Noord, dat hij een drietal jaar geleden heeft overgenomen. “Lekkere taarten en gebakjes maken, is het liefste wat ik doe. Maar we zijn ook gekend voor ons krokant stokbrood met griesmeel. Smid noemen wij dat. Daarvoor komen klanten zelfs vanuit Duffel en Zemst naar ons”, zegt Mohamed.

Klanten moedigden hem aan om een zaak in het centrum te openen. Die droom maakt hij nu waar, en hij doet er meteen ook een tearoom bij.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio